TROBADA INFORMAL AMB L’ALCALDESSA DE RIUDAURA, L’AJUNTAMENT RECOLZA SENSE RESERVES LA PLATAFORMA RIUDAURA JUNTS.

Ahir varem convocar a l’Alcaldessa de Riudaura a una trobada informal amb alguns membres de la plataforma per a intercanviar informació, saber la postura de l’Ajuntament de Riudaura i coordinar-nos.

En primer lloc volem comunicar que l’Ajuntament de Riudaura recolza la plataforma sense reserves i que posa al servei dels Riudaurecs qualsevol recurs i infraestructura que poguem necessitar per desenvolupar la tasca de la plataforma. Aquesta setmana que ve ja podrem comptar amb la fotocopiadora per fer fulletons informatius i ens dona permís per a penjar pancartes i cartells de la plataforma en els panells informatius.

L’Eulalia Massana també ens va informar de les següents actuacions municipals que ha disposat per lluitar contra la prospecció del gas:

1) Reunió amb el responsable de la Generalitat de l’àmbit de mines per exigir explicacions sobre l’aprovació per part de la Generalitat dels permisos de prospecció. També exigirà li remetin el pla de treball de l’empresa a qui s’ha atorgat la concessió per a saber que volen fer exactament.

2) Contacte amb l’empresa Terodos Oil per exigir la documentació del projecte d’extracció al Municipi de Riudaura així com tots els informes d’impacte mediambiental i tècnics.

3) El proper dia 16 de Gener hi ha convocada una reunió de tots els municipis afectats pel Fracking on s’estudiarà un pla estratègic per concentrar forces a nivell institucional, coordinar actuacions, intercanviar informació on s’ha convidat a la Plataforma Riudaura Junts a participar.

4) Na Eulalia Massana ens va explicar com han estat les visites dels representant de les empreses que volen explotar el gas. Les primeres impressions són que Teredos vol ficar-se a la butxaca l’Ajuntament de Riudaura perquè d’aquesta manera pugui reconduir les opinions dels Riudaurencs cap als interessos de l’empresa. En tot moment van treure importància a l’explotació del gas per Fracking però a l’hora de demanar documentació sobre el projecte mai ha estat tramesa i encara s’està esperant.

5) l’Ajuntament de Riudaura a emès una bateria de d’ordres municipals per impedir el trànsit de maquinària pesant per la vila, doncs podria comportar desperfectes als carrers, canonades …etc.

7) MOLT IMPORTANT: Qualsevol Veí que vegi arribar els equips d’extracció a la vila ha d’informar immediatament a L’Ajuntament doncs cap companyia TE ELS PERMISOS MUNICIPALS per desenvolupar cap tasca al municipi i és pot impedir l’actuació per manca de la documentació necessària. Si tots el veïns som conscients d’aquest fet, entre tots podem aturar de moment qualsevol actuació de les empreses concessionàries.

RESUM: la reunió amb l’alcaldessa ha estat molt satisfactòria i expressa l’adhesió cap a la plataforma que em constituït els veïns. Ha expressat especialment la seva intenció de col·laborar amb tot allò que necessitem i s’adhereix de manera explicita a la negativa de l’explotació del gas tan a les nostres contrades com fora d’elles implicant-se, treballant amb nosaltres i posant a la nostra disposició tot allò que ens pugui fer servei pel desenvolupament de la nostra tasca.

Malagatus

Anuncis