Reunió amb una delegació del PSC a Riudaura

Com us podeu imaginar la plataforma Riudaura Junts està cercant adhesions entre totes les formacions polítiques catalanes per a tal d’aconseguir que el màxim de partits és pronunciïn contra el Fracking a part de dur paral·lelament les accions que facin falta per difondre el problema de la fracturació Hidràulica i aconseguir la seva prohibició.

La delegació en aquesta ocasió era dels Socialistes de Catalunya propers geogràficament a la Garrotxa però el suficientment rellevants com per influir a les altes instàncies del partit, tan a nivell Català com Espanyol.

Per instruir-los sobre el tema a nivell tècnic hem comptat amb l’ajut del nostre Geòleg Llorenç Planadegomà assessor de la PAF i de Riudaurajunts, el qual els ha explicat en què consisteix la tècnica del Fracking amb precisió i les segures repercussions que pot tenir pel medi ambient no tan sols de Riudaura, sinó també per les poblacions que són travessades per les aigües que alimenta el riu Riudaura.

Per part de l’Ajuntament Eulàlia Masana ha denunciat l’opacitat de tot el procés de permisos, així com unes actuacions de marcatge d’arbres i estaques a la zona de la Badenca del que sembla ser la planificació de la construcció d’un futur camí cap al Bover.
També ha esmentat que Riudaura va signar un acord amb l’UE, que es diu PAES, Pacte d’Alcaldes per les Emissions Sostenibles que entra en conflicte i no és pot acomplir si el projecte del gas tira endevant, i així ho ha denunciat a Brussel·les.
Així mateix els ha informat que s’ha posat en contacte amb tots els Ajuntaments afectats pel fracking per a coordinar accions polítiques, i amb les organitzacions mediambientals de l’estat, que pel que sembla ni en sabien res, ara si.

La delegació una vegada ha escoltat els arguments en contra del Fracking, sembla que han entès i sobre tot han empatitzat amb el nostre problema i hem arrancat un compromís de que treballaran per fer arribar la voluntat dels habitants de Riudaura d’aturar aquest que creiem atemptat ecològic en una zona protegida com a PEIN (Paratge d’Especial Interès Natural) situat entre dos Parcs Naturals protegits i corredor hidrològic i de fauna d’especial protecció per la biodiversitat als diferents parlaments per forçar-ne la prohibició.

Des de la Plataforma Riudaura Junts hem expressat la voluntat de tot el poble de Riudaura d’oposar-nos al que considerem és una amenaça per la nostra qualitat de vida, la nostra salut i el nostre paisatge. Deixant-los ben clar que la nostra és una postura innegociable i determinada que pensem dur fins que assolim la prohibició de qualsevol prospecció actual i futura en aquest aspecte.
Els hem comunicat que no estem sols, que comptem amb el suport de la resta de plataformes nacionals i internacionals contra el fracking i que estem determinats a portar davant de qui faci falta aquest delicte mediambiental.

Una vegada a finalitzat la reunió l’ajuntament ens ha deixat la fotocopiadora per a fer cartells i fulletons de la propera convocatòria d’assemblea de la Plataforma Riudaura Junts l’onze de Gener a les 21.30 a les noves escoles, que han estat repartits pel nucli del poble i que en breu arribaran als habitants més allunyats.

Anuncis