Shale gas espana campanya de les petroleres a favor del Fracking i la discutible parcialitat d’alguns “experts”

Shale gas logo

Web per a promocionar el fracking per part de les petroleres on és manipulen les mentides fins a fer-les veriat

Dr. Albert Permanyer

El Dr. Albert Permanyer es catedrático del departamento de Petrología, Geoquímica y Prospección Geológica en la Universidad de Barcelona. Hace más de veinte años que trabaja y desarrolla investigaciones sobre rocas ricas en materia orgánica. Su especialidad son los aspectos sedimentológicos y geoquímicos.

Les petroleres que tenen interessos en l’explotació del gas no convencional a Espanya s’han afanyat en crear una web que forma part de la campanya promocional del Fracking. Conscients de la mala premsa que té la paraula i conscients de que tan sols si l’escrius a qualsevol cercador els resultats son clarament contraris s’esforcen en trobar qualsevol eufemisme que eviti la relació amb el fracking ratllant el ridícul. Així descobrim un altre terme per anomenar l’innombrable Shale Gas que queda més modern i “cool”.

Disfraçada d’informació la web és clarament una manipulació de la veritat per a transformar-la en publicitat amb l’objectiu de crear una opinió favorable a un sistema que és demostradament nociu. Per assolir això no dubten en contractar “experts imparcials” de reconeguda titulació per a demostrar que la fractura hidràulica és inoqua. En la seva secció “d’experts” comptem amb les opinions dels senyors catedràtics en geològia el Dr. Albert Permanyer i el Dr. Mariano Marzo ( de tots conegut pels seus artícles a la Vanguardia i la seva polèmica intervenció al programa Versió de Rac1).

Dr. Mariano Marzo

El Dr. Mariano Marzo es catedrático de Estratigrafía y profesor de Recursos Energéticos y Geología del Petróleo en la Facultad de Geología de la Universidad de Barcelona. Es miembro de la “Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona”.

Aquests dos experts en principi un podria pensar de que expressen les seves opinions sobre el mètode del Fracking d’una manera científica, imparcial i amb rigor. Però la noticia que publica la Vanguardia de que Montero Energy Corporation, filial de la multinacional canadiense R2 Energy, ha cerrado un acuerdo de colaboración con la Universitat de Barcelona para dar a conocer en qué consisten las prospecciones para la hipotética explotación de yacimientos de gas y petróleo” ens fa dubtar sobre la imparcialitat d’aquests experts doncs són part interessada i formen part del projecte. Aquest fet comportaria que algunes de les seves afirmacions en les seves intervencions als mitjans no tinguin la credibilitat necessària com per ser tingudes en compte.

Com a campanya publicitària que és per contrarestar el moviment ciutadà que ha nascut de l’indignació no dubten en il·lustrar la web amb algunes fotografies de bells paratges naturals que pretenen donar una imatge de que ells també són amants de la natura i lluiten per preservar-la, tot i que tenen un concepte una mica estrany del que és el respecte pel medi ambient com podeu comprovar.

Foto gaseoducte

Estranya concepció del que és el respecte pel medi ambient i com a mostra una fotografia que il·lustra la web de Shale gas

Tot i que a la seva web invoquen la transparència i l’informació com a puntal bàsic per calmar la població en quant al Fracking, la realitat és molt diferent, a Riudaura aquesta transparència ve donada per la seva inexistència, no ens han volgut fer arribar el pla de treball, ni a nosaltres, ni a la Generalitat, ni informes de l’impacte al mediambient, ni res de res tot i que s’ha demanat reiterades vegades.

La cirera del pastis és que Shale Gas vol recordar reiteradament aprofitant els temps de crisi que vivim els beneficis econòmics per la zona, és veu que contractaran a mig poble, compraran com a bojos al comerç local i ens posarem contents com unes pasqües, tot molt bonic i embolcallat només de bones intencions i cap compromís.

No diuen res de l’impacte a la natura, de les repercussions per una economia basada en l’entorn ramader, agrícola i turístic que enviarà en orris els negocis autòctons, doncs res tenen a veure amb el molt miner i l’activitat industrial, aquests que son els que hi han a treballar pel petroli a ves a saber quines condicions laborals o fes-te fotre i a tancar la barraca.

Tornant als “experts” resulta molt difícil entendre que hi hagi dues opinions tan oposades sobre el fracking, una qüestió basada en estudis, anàlisis, càlculs, experimentació, investigació tot molt científic on sembla que els paràmetres reals que els posicionen a un costat o a l’altre tenen a veure més amb qui et paga a l’hora de fer l’informe. Ja em perdonaran però sempre he cregut més a les persones amb principis i que expliquen les coses des de l’honestedat professional, que hi farem.

 Vols saber qui hi ha rera Shalegasespana.es?

Pou de Fracking

Amb un cel ben bonic podem comprobar quina és la seva concepció de respecte a la natura, evidentment una foto com aquesta no la trobareu a la seva web ni de broma

Anuncis

Un pensament sobre “Shale gas espana campanya de les petroleres a favor del Fracking i la discutible parcialitat d’alguns “experts”

  1. Aquests son els criteris economics que la crisi economica ha evidenciat com a inviables economicament, doncs es la explotacio del miner, tirar de veta fins que s’esgoti, y no mirar les consequencies a llarg termini, a l’altre extrem tenim el model ramaier, el que sempre hem tingut com a referent aqui, el qual es ciclic, i en comptes de deixar grans avencs avandonats i explotats tenim un sistema ciclic i que es renova constantment girant al ritme de les estacions. Al nostre pais tot just comencem amb les politiques de les grans indemnitzacions, encara que no n’hem vistes gaires, pero no cal entrar en el dret a les grans indemnitzacions si no ens questionem avans el dret de decidir sobre el quensrepe

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s