Excursió al Petroli de Riudaura per fer documentació

20130113-151747.jpg
Avui hem anat de visita a l’antiga plataforma del petroli coneguda tècnicament com “Riudaura 1”.

El primer que sorprèn es el silenci que es pot palpar a l’indret i com la natura ha anat guanyant terreny en 50 anys de lenta i silenciosa feina.

Per arribar al petroli s’ha d’anar per una pista en molt males condicions només apte per a el pas de vehicles tot terreny.

La plataforma enguany ha anat perdent terreny davant la natura. Tot i que l’estructura de la plataforma és visible, gran part ha estat recoberta per molsa en gran part. La resta, la que es troba fora del terra de ciment hi han anat sortint matolls i esbarzers. A la part exterior que rodeja la plataforma roures, alzines i algún faig conformen un bosc dens i de dificil accès. Destacar que si un observa amb atenció l’estructura de tuberies del pou repara en una aixeta que destaca per nova, no mostra la degradació propia del pas del temps i no es de cap manera de l’época en la qual es va construir la plataforma. Això demostraria que hi ha hagut persones que han manipulat no fa gaire les instal•lacions.

En quant a la fauna es detecta amb facilitat la predilecció d’aquest indret de senglars per la presència d’excrements i les terres remogudes característiques d’aquesta espècie,

Al costat del pou hi passa un rierol que amb prou feines es pot sentir i que alimenta el riu de Riudaura camí cap el Fluvià.

Quan un gaudeix de l’indret es fa dificil que algù s’hagi begut l’enteniment per a fer-hi una activitat industrial.

Mantenen els del Fracking que quan marxin ho deixaran tot igual, però no em crec que siguin capaços de restaurar 50 anys de feina de la natura d’un dia per l’altre. que algù s’hagi begut l’enteniment per a fer-hi una activitat industrial.

20130113-151812.jpg

20130113-151842.jpg

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s