Sr. Mariano Marzo per al·lusions

 Benvolgut Sr. Mariano Marzo

Primer vull manifestar-li la nostra felicitat per comptar amb un seguidor com vostè de la nostra web, reconegui que si no arribem a fer-la i a insistir, el “diàleg” al que vostè al·ludeix al programa “els Matins” de Tv3 entre les dues parts (afectats i petrolieres) no existiria, doncs tant  les companyies  com els diferents governs han brillat per la seva absència i la “sospitosa” opacitat amb la que s’està portant el tema son el que alimenta fonamentalment les nostres pors i protesta.

No tindria que ser jo, però em vaig amb l’obligació de recordar-li que el dret a protestar  és licit de totes, totes. Tenim tot el dret a constituir-nos en allò que ens doni la gana i que la llibertat d’expressió és un dret fonamental reconegut en la Carta Universal dels drets Humans que està molt per sobre de les consideracions de qualsevol corporació, ja em perdonarà.

A la fi, es el poble el qui ha de decidir les coses, els governants estan al nostre servei i si les persones creiem que allò que és vol fer no es just, tenim tot el dret d’agrupar-nos, fer servir totes les eines legals al nostre abast i per fer sentir la nostra veu, o sigui que serà el poble qui decidirà que s’ha de fer o no, és el que té la democràcia.

Reiteradament vostè afirma que la Universitat de Barcelona no ha signat cap compromís amb les empreses petrolieres per encarregar-se dels estudis que a la fi assessoraran als polítics per a prendre decisions, i jo que m’ho crec perquè ho diu vostè, però els dubtes naturals em sorgeixen quan hi ha publicada a la Vanguardia la noticia que diu el següent:

 “Montero Energy Corporation, filial de la multinacional canadiense R2 Energy, ha cerrado un acuerdo de colaboración con la Universitat de Barcelona para dar a conocer en qué consisten las prospecciones para la hipotética explotación de yacimientos de gas y petróleo en Lleida, siempre y cuando, tal y como explica el jefe de la explotación en España, Rafael López, “se supere el proceso de competencias y se pueda echar el proyecto adelante”. En paralelo, los vecinos afectados por el futuro yacimiento Darwin, que contempla una extensión de 89.683 hectáreas, ya han creado en Cervera la Plataforma Aturem el Fracking (PAF)”
Llegir la noticia a la Vanguardia

M. Marzo a la web de Shale gas

Captura de pantalla de la web Shale Gas on apareix Mariano Marzo com a expert

Per altra banda se l’hi ha oblidat dir que vostè consta com “experto” a la plana web Shale Gas España, patrocinada com a campanya publicitària a la xarxa de les diferents petrolieres amb interessos al nostre país. Desconec fins a quin punt hi te relació, si la seva és una opinió independent o no, però també l’hi vull fer saber que nosaltres també em consultat tècnics com vostè i les dues versions presenten discrepàncies, entengui doncs la nostra dèria en consultar i recollir informació sobre el que pot suposar per a nosaltres una activitat industrial en un paratge protegit com a PEIN entre dos Parcs Naturals.

En principi em crec també allò que es publica als diaris i no tinc a la Vanguardia com un medi que es dediqui a escampar mentides sense verificar les coses. Sigui com sigui, no és preocupi ja he demanat al periodista Xavier Francés ens confirmi la certesa de les seves afirmacions i treure l’entrellat.

Vostè es refereix constantment a la regulació per part de les administracions per a vigilar de que no passi cap desgràcia, doncs a mi no em deixa gens tranquil, doncs existeixen regulacions que en teoria vigilen els delictes ecològics i que no son suficients ni efectives en molts dels casos per evitar-les, limitant-se a posar una multa que no compensa allò que s’ha fet, per això i per la gran influència que tenen les petrolieres sobre els polítics, permeti’m que no sigui tan ingenu com per posar cegament a les mans de les institucions la defensa i salvaguarda dels entorns naturals sense protegir-nos una mica.

Estem una mica cansats que confongui la nostra plataforma amb cap partit polític, i que la nostra protesta obeeixi a qualsevol interès electoralista, com ha afirmat, quan ja l’hi hem fet saber que Riudaura Junts contra el Fracking es una plataforma sense tarannà polític amb l’únic objectiu d’aturar qualsevol activitat industrial o minera al nostre municipi i per solidaritat amb els altres, només pensant el bé de tots.

Informar-lo que la nostra plataforma s’assessora tècnicament amb altres tècnics tan professionals com vostè, altres plataformes i organitzacions d’arreu del món, informes de diferents organismes i institucions expertes en la matèria que ens han demostrat que la tècnica de la Fractura Hidràulica no pot garantir ni la seguretat de les persones que viuen aprop dels pous, la contaminació d’aqüífers, l’impacte en la economia de la zona basada en agricultura, ramaderia, turisme verd i l’impacte mediambiental, que per cert fa mesos hem demandat aquest l’informe a les companyies i Generalitat que ens neguen per silenci.

Abre Marcat

Arbre marcat pels tècnics de les corporacions que exploten el gas a Riudaura, fetes sense cap tipus de permís Municipal ni dels propietaris

Desconec com un científic com vostè sembla el portaveu de les companyies petrolieres amb interessos en l’extracció del gas, com s’atreveix a desacreditar plataformes com la nostra acusant-nos “d’anti” quan cap de les companyies que tenen el dret d’explotació s’han posat en contacte amb nosaltres i no han portat de cap manera un procés transparent per a tal d’informar a cap de les poblacions afectades. Això si, els tècnics ja han començat a passejar-se sense permís de propietaris i Ajuntament per indrets propers del pous marcant els arbres amb ves a saber quina intenció, com comprendrà això tampoc ajuda a calmar els ànims ni al diàleg, per cert si ens ho pot explicar ens facilitaria molt la feina.

Cregui’m quan li dic que no tenim i menys jo res contra vostè, ni dubtem de les seves capacitats com a professional de la matèria, però és l’únic interlocutor que hem trobat a favor de la pràctica de la Fractura Hidràulica que està passant mitjà per mitjà exposant el seu criteri quan la realitat que ens trobem sovint difereix molt de les seves opinions.

La Plataforma Riudaura Junts no es cap plataforma d’esverats ignorants que s’oposen a tot per sistema, no som l’Ajuntament, som una Plataforma dedicada a la recerca d’informació que exposem a tot el poble mitjançant assemblea i que una escoltades les opinions dels tècnics i informes, manifestem amb tot el dret del món la nostra oposició al sistema del Fracking i a la recerca de hidrocarburs en un paratge protegit d’interès molt més general que qualsevol que pugui tenir una corporació.

Per això, com ja l’hi hem manifestat en directe a la televisió que estarem encantats a convidar-lo a que visiti el nostre municipi, visiti les zones de prospecció i ens il·lustri sobre tot allò que cregui hem de saber sobre la tècnica i la geologia de la zona.

L’hi agraïm la seva disposició per avançat
el nostre mail és riudaurajunts@gmail.com

Gràcies

Josep Marquès de Can Malagatus
Veí de Riudaura
Comissió Comunicació de la plataforma Riudaura Junts Contra el Fracking

Anuncis

6 pensaments sobre “Sr. Mariano Marzo per al·lusions

 1. Enhorabona Txiki…..lleguir aquest acarta m’ha fet posar la pell de gallina……hi ha tanta raó. Felicitats !!!

 2. Es pot saber per qué heu censurat el meu comentari a la carta oberta que vau redactar des d’aquest bloc a Mariano Marzo?
  Al text d’adalt dieu: “Tenim tot el dret a constituir-nos en allò que ens doni la gana i que la llibertat d’expressió és un dret fonamental reconegut en la Carta Universal dels drets Humans que està molt per sobre de les consideracions de qualsevol corporació, ja em perdonarà.”
  I el dret dels demés a dir el que pensen qué? Demostreu una gran hipocresia al presentar-vos com a defensors de la llibertat d’expressió mentre filtreu els comentaris que es poden publicar i els que no. Dóna una bona idea del caire d’aquesta plataforma. No voleu informació, només voleu gent que estigui amb vosaltres i demonitzi l’activitat del fracking.

 3. Torno a redactar el meu comentari, ara que sembla que s’ha publicat el meu comentari anterior (aquest cop no ha quedat a “l’espera de ravisió del moderador”):

  Crec que no heu entès (o no voleu entendre) gaire bé els arguments que dóna en Mariano.
  Els vostres arguments basats en la por i el desconeixement no poden tenir el mateix pes que el de professionals qualificats que no tenen res a guanyar ni perdre amb la qüestió,
  Si s’haguessin de tenir en compte sempre les pors dels ciutadans envers de qualsevol modificació de les condicions del seu entorn encara aniríem en cavall (no hi haurien ni carreteres ni autopistes), utilitzaríem la llenya com a font d’energia (res de tèrmiques, nuclears, etc…), ens mancarien multitud de materials extrets gràcies a la mineria, no tindríem subministrament garantit d’aigua (fora embassaments) i un llarg etc de bens dels que gaudim gràcies a explotar la natura.
  Per altra banda, em sembla un argument un tant egoista, vosaltres als pobles (idíl·lics) genereu en proporció més residus i més contaminació que a les ciutats, per exemple. Les vostres cases consumeixen més gasoil en la calefacció que en qualsevol altre indret de Catalunya. I tot i així us beneficieu de les extraccions de recursos en altres parts del mon. Demagògia! Per altres si però per a vosaltres no!!!
  Sempre podeu, voluntàriament, tornar a viure com es feia abans de la revolució industrial i llavors si que el vostres arguments serien coherents amb la vostra forma de viure.
  Salut!

 4. Abans d’acusar de censura alegrements Sr. Robert hauria de revisar si es que no te problemes amb la xarxa o si bé la web te algun problema de velocitat
  Gràcies

 5. Benvolgut Sr. Robert
  Crec que son desafortunades les seves acusacions de que no estem informats, de que no som capaços d’entendre les explicacions del Sr. Marzo i intolerable l’afirmació de que som egoistes. Potser el desinformat es vostè, que tambè pot passar, les opinions son com els nassos tothom en te una i per això es va inventar el debat i el consens.

  Als pobles petits no generem els residus en la quantitat que vostè diu i encara menys si sap que la reglamentació que ens regeix al ser un PEIN entre dos Parcs Naturals es molt rigida i està molt supervisada. L’utilització de recursos energètics es molt més sostenible que a les ciutats, de llarg. Per això les seves afirmacions trobo un tant gratuïtes per desconeixènça.

  En quant els recursos energètics vostè sap tan bé com la resta que l’època dels hidrocarburs toca la seva fi per esgotament i que aquestes recerques desesperades de combustibles no convencionals obeeixen a un ultim intent d’allargar-ho. Vostè diu que som depenents dels recursos d’altres i es cert, però també sabrà que son finits, aqui i alli. El consum de cap manera es prioritari davant del medi ambient, doncs del primer depenen les comoditats i el benefici, del segon la vida.

  Deixi’m dir-l’hi que això que voste desceibeix com a vida idil•lica ho es per aquell que nomès ve a passajar-se en hores de lleure. La vida al món rural es molt dura i requereix de molts esforços i compromís.

  Nosaltres bebem directament de l’aigua del riu, la natura es el nostre motor economic basat en agricultura, ramaderia i turisme i el que aqui es vol fer atempta a la vida de les persones. Tenim tot el dret a opinar i a defensar-nos amb totes les eines legals al nostre abast, i potser els que son egoistes son aquells com vostè que es creuen en el dret de canviar la vida d’altres persones nomès pel benefici de corporacions, doncs per ells nomès som consumidors que pagarem al preu que vulguin els nostres recursos.

  Estem informats i assessorats, en contacte amb universitats i institucions estrangeres que expliquen en una documentació extensa els perjudicis que ja ha comportat a altres indrets, no ens tracti d’ignorants si us plau, tenir una opinió diferent a la seva no es cap insult

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s