Teredo Oils no té llum verd per fer ‘fracking’ a Riudaura (El Punt-Avui 16-01-2013)

Avui el Punt-Avui ha publicat la noticia de la reunió que es va fer ahir entre el director general de Mines i Seguretat Industrial Josep Canós i la delegació de municipis afectats per la recerca d’hidrocarburs entre ells la batllessa de Riudaura Eulàlia Massana.

Sembla que per tranquilitzar el conseller s’ha afanyat en declarar de que Teredo Oils només té permisos per investigació de cap manera  d’explotació. Però això és contradiu amb l’opinió d’experts com al del reputat geòleg mediàtic Mariano Marzo que ahir mateix en declaracions a Catalunya Radio va afirmar que una de les proves era la fracturació Hidràulica o Fracking que es l’únic mètode de saber si hi han carburs no convencionals

I aquí van una serie de dubtes?

  • Ens em podem fiar del que diu el conseller? qui l’assessora?
  • Si el que hi ha a Riudaura està demostrat que  son Hidrocarburs no convencionals i aquests s’han d’extreure mitjançant la fractura hidràulica perquè es fan treball “d’investigació?

 

Teredo Oils no té llum verd per fer ‘fracking’ a Riudaura

L’empresa només ha demanat permís per investigar si hi ha hidrocarburs

No pot fer res sense permís

Cartell No Fracking Riudaura

Cartell que presideix l’entrada del poble que deixa molt clar que a Riudaura no es vol el Fracking

L’empresa d’hidrocarburs Teredo Oils Limieted no ha demanat permís a la Generalitat per extreure gas a Riudaura amb la tècnica de la fracturació hidràulica (fracking). Només per fer investigació per determinar si n’hi ha o no. Qualsevol moviment que vulgui fer sobre el terreny ha de tenir el vistiplau dels propietaris, de l’Ajuntament, del Parc Natural de la Garrotxa i de la Generalitat, segons va aclarir ahir el director general de Mines i Seguretat Industrial, Josep Canós, a la delegació institucional garrotxina amb qui es va reunir. Hi havia el conseller comarcal de Medi Ambient, Josep Berga; i els alcaldes de Riudaura i la Vall d’en Bas, Eulàlia Massana i Miquel Calm, respectivament. La reunió és fruit de l’acord pres en l’últim ple del Consell Comarcal, en què es va acordar la posició contra el mètode extractiu del fracking i es va demanar a la Generalitat una moratòria en la concessió de permisos per a la investigació d’hidrocarburs. En la reunió, també hi havia el subdirector general de Mines i Protecció Radiològica, Francesc Sabio.

Canós i Sabio els van informar que Teredo Oils Limited va demanar permís a Mines el març de l’any passat per investigar al quadrant anomenat Ripoll per determinar si hi ha hidrocarburs –gas i petroli–, el qual abasta la vall del Ges (Osona) i el Baix Ripollès i la Vall d’en Bas, Riudaura i Olot. A l’octubre se li va concedir aquest permís, cosa que li dóna dret a investigar i li dóna preferència en l’explotació dels hidrocarburs, si el govern espanyol ho considera d’interès estratègic. Els responsables de Mines van deixar clar que l’empresa està obligada a presentar un pla de treball anual per a cadascun dels sis anys que dura el permís, cosa que no ha fet per a aquest 2013. A més, van remarcar que, qualsevol actuació que vulguin realitzar sobre el terreny, per petita que sigui, ha de tenir els permisos de totes les administracions implicades. En aquest sentit, van reconèixer que les marques que l’empresa ha fet suposadament en alguns arbres són il·legals, i per això van informar que es reuniran amb els responsables de Teredo Oils per deixar-los clar com es fan les coses a Catalunya. En tot cas, les primeres proves que s’haurien de fer són sísmiques, i aquestes no haurien de comportar cap impacte ambiental –es fan amb aparells electrònics.

Aquí la noticia del Punt-Avui completa

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s