ERC es posiciona oficialment contra el Fracking

Els diputats Pere Bosch i Teresa Jordà presentaran iniciatives al Parlament i al Congrés perquè aquesta tècnica es prohibeixi a tot l’Estat

20130118-150509.jpg

El diputat al Parlament de Catalunya, Pere Bosch, la diputada al Congrés, Teresa Jordà, i el diputat provincial, Salvador Ros, han volgut mostrar avui el seu suport a l’alcaldessa de Riudaura, Eulàlia Masana, per la tècnica del fracking que es vol fer al municipi per investigar i explotar antics pous de petroli per extreure’n gas.

L’alcaldessa de Riudaura, Eulàlia Masana, ha mostrat la seva preocupació i la de tot el poble sobre aquest tema. ‘Ens preocupen aquestes tècniques i el perjudici tan mediambiental com humà que pot suposar. Hem de ser conscients que si malbaratem així el nostre territori no anem bé. No volem alarmar a la gent, però no abaixarem la guàrdia i farem tot el que estigui a les nostres mans per aturar-ho’.

Per la seva banda, el diputat Pere Bosch, ha explicat que ERC presentarà una proposta de resolució al Parlament de Catalunya perquè el Govern de la Generalitat demani al Govern estatal una moratòria en la concessió de qualsevol tipus d’autorització o concessió per a l’explotació, investigació i explotació de jaciments d’hidrocarburs que utilitzin la fractura hidràulica per la seva extracció, amb l’objecte de realitzar una valoració econòmica, social i ambiental al respecte a l’estratègia a seguir. També demanem que es modifiqui la llei estatal 34/1998 i el seu reglament per tal de prohibir l’us del sistema de fractura hidràulica en les prospeccions d’hidrocarburs; i a incloure dins aquesta moratòria la suspensió de tots els permisos o peticions per fer prospeccions que estiguin actualment en tràmit i totes aquelles que, tot i haver tingut la concessió, no hagin iniciat els treballs autoritzats.

Font ERC (Girona)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s